Brödbaserade caféluncher - Nivå 1

100 poäng

Undervisningen i ämnet brödbaserade caféluncher på nivå 1 ska behandla följande centrala innehåll:

  • Planering och organisation av arbete med caféluncher, däribland hållbarhetsfrågor och ekonomi.
  • Receptberäkningar och ekonomiska kalkyler.
  • Cafélunchens historia och traditioner.
  • Arbetsgången på ett café.
  • Lämpliga råvaror, redskap, maskiner och annan utrustning.
  • Arbetsbeskrivningar, däribland recept.
  • Råvaror och andra ingredienser.
  • Tillverkning av enklare kalla och varma brödbaserade caféluncher, med fokus på både smak och utseende, däribland pizzor, piroger, pajer, wraps och smörgåstårtor.
  • Allergi- och specialkost samt kostval. Risker vid felaktig hantering.
  • Exponering, uppläggning, paketering och märkning.
  • Samarbete, service och personlig försäljning.

Betygskriterier

Betyget E

Eleven planerar och organiserar med viss säkerhet tillverkning av brödbaserade caféluncher.

Eleven tillverkar med viss säkerhet brödbaserade caféluncher.

Eleven samarbetar och hanterar olika servicesituationer med viss säkerhet.

Betyget D

Elevens kunskaper bedöms sammantaget vara mellan C och E.

Betyget C

Eleven planerar och organiserar med säkerhet tillverkning av brödbaserade caféluncher.

Eleven tillverkar med säkerhet brödbaserade caféluncher.

Eleven samarbetar och hanterar olika servicesituationer med säkerhet.

Betyget B

Elevens kunskaper bedöms sammantaget vara mellan A och C.

Betyget A

Eleven planerar och organiserar med god säkerhet tillverkning av brödbaserade caféluncher.

Eleven tillverkar med god säkerhet brödbaserade caféluncher.

Eleven samarbetar och hanterar olika servicesituationer med god säkerhet.

Nivå 1

BROD1000X 100 poäng