Mat och dryck i kombination - Nivå 2

100 poäng

Undervisningen i ämnet mat och dryck i kombination på nivå 2 ska behandla följande centrala innehåll:

  • Smakkombinationer och deras historia utifrån plats, religion, kultur och tradition.
  • Hur maträtter och drycker kreativt kan kombineras utifrån traditioner och trender.
  • Grundsmakernas samverkan och hur balans kan skapas.
  • Skapande av utvecklade smakkombinationer.
  • Kombinationer av mat och dryck utifrån sensoriska metoder. Hur utvecklade helhetsupplevelser av måltider kan skapas.

Betygskriterier

Betyget E

Eleven visar godtagbara kunskaper om olika smakkombinationer av mat och dryck.

Eleven kombinerar mat och dryck utifrån grundsmaker och sinnenas upplevelser med viss säkerhet.

Eleven skapar helhetsupplevelser utifrån smakkombinationer med viss säkerhet.

Betyget D

Elevens kunskaper bedöms sammantaget vara mellan C och E.

Betyget C

Eleven visar goda kunskaper om olika smakkombinationer av mat och dryck.

Eleven kombinerar mat och dryck utifrån grundsmaker och sinnenas upplevelser med säkerhet.

Eleven skapar helhetsupplevelser utifrån smakkombinationer med säkerhet.

Betyget B

Elevens kunskaper bedöms sammantaget vara mellan A och C.

Betyget A

Eleven visar mycket goda kunskaper om olika smakkombinationer av mat och dryck.

Eleven kombinerar mat och dryck utifrån grundsmaker och sinnenas upplevelser med god säkerhet.

Eleven skapar helhetsupplevelser utifrån smakkombinationer med god säkerhet.

Nivå 1

MATD1000X 100 poäng

Nivå 2

MATD2000X 100 poäng