Undervisningen i ämnet bageri på nivå 1 ska behandla följande centrala innehåll:
- Bröds och bakverks historia.
- Enklare planering och organisering vid tillverkning av bröd och bakverk.
- Etiska, miljömässiga och ekonomiska val i arbetet.
- Enklare ekonomiska kalkyler.
- Hur recept läses och används.
- Grundläggande receptberäkningar.
- Råvaror och andra ingredienser som är lämpliga för ändamålet.
- Jäs- och avbakningsmoment.
- Grundläggande tillverkning av jästa degar samt enklare bröd och bakverk, däribland vetedegar och remonser.
- Tillverkning av bröd och bakverk utifrån kombinationer av smaker.
- Hantering av redskap, maskiner och annan utrustning.
- Allergi- och specialkost samt kostval som är vanligt förekommande inom bageri.
- Paketering och märkning av bagerivaror.
- Lagar och andra bestämmelser inom området, däribland arbetsmiljölagen och livsmedelslagstiftning med tonvikt på hygien och hygienrutiner.
- Säkerhet och ergonomi i arbetet.
- Hur samarbete, kommunikation och bemötande vid bageriarbete går till.