Undervisningen i ämnet bageri på nivå 2 ska behandla följande centrala innehåll:
- Arbetsprocessen vid bearbetning av degar. Viltid, jäsning och avbakning.
- Planering och organisering vid vanligt förekommande bageriarbete.
- Etiska, miljömässiga och ekonomiska val i arbetet.
- Prisbestämning och vanligt förekommande ekonomiska kalkyler.
- Vanligt förekommande receptberäkningar.
- Tillverkning av matbröd med surdegar, blötläggningar och skållningar.
- Tillverkning av kaffebrödsdegar och laminerade degar.
- Tillverkning av bröd och bakverk med hänsyn till smak och utseende samt med utgångspunkt i trend och tradition.
- Simultant arbete med flera moment och metoder.
- Hantering av redskap, maskiner och annan utrustning.
- Lagar och andra bestämmelser inom området, däribland livsmedelslagstiftning med tonvikt på hygien och hygienrutiner.
- Säkerhet och ergonomi i arbetet.
- Samarbete och kommunikation vid bageriarbete.
- Bemötande i olika situationer.