Undervisningen i ämnet bageri på nivå 4 ska behandla följande centrala innehåll:
- Trender och utveckling inom bageriområdet.
- Hur olika råvaror och processer vid brödtillverkning påverkar brödets nyttighet. Hur surdeg och fullkorn samverkar.
- Planering och organisering utifrån yrkesmässiga krav och ekonomiska kalkyler.
- Etiska, miljömässiga och ekonomiska val i arbetet.
- Yrkesmässig tillverkning av bröd och bakverk utifrån krav på drift, planering, rutiner, tempo, organisation och ekonomi.
- Tillverkning av avancerade bröd och bakverk.
- Tillverkning av internationella bakverk.
- Yrkesmässig tillverkning av bröd och bakverk efter valt tema, utifrån beställning eller i befintlig verksamhet.
- Hantering av redskap, maskiner och annan utrustning.
- Lagar och andra bestämmelser för yrkesmässigt arbete inom området.
- Säkerhet och ergonomi i arbetet.
- Service, kommunikation och bemötande i samarbete med andra på ett yrkesmässigt sätt.