Betyget E
Eleven redogör översiktligt för lantbruksdjurs anatomi och fysiologi. Eleven beskriver översiktligt olika djursjukdomar och föreslår med viss säkerhet förebyggande åtgärder mot ohälsa och produktionsstörningar. Eleven redogör översiktligt för lantbruksdjurs reproduktion och hur avelsarbete går till.
Eleven observerar lantbruksdjur och beskriver med viss säkerhet djurens utveckling, exteriör och beteende i olika stall och utemiljöer.
Eleven hanterar och sköter med visst handlag lantbruksdjur på ett etiskt och säkert sätt. Eleven använder hållbara och säkra arbetsmetoder och beskriver samband mellan resursanvändning och hållbar utveckling.
Eleven kontrollerar samt använder med visst handlag förekommande teknisk utrustning.
Eleven hanterar med viss säkerhet produkter från lantbruksdjur med hänsyn till produktkvalitet, smittspridning och livsmedelssäkerhet. Eleven drar enkla slutsatser om produktkvalitetens betydelse för det ekonomiska resultatet och försäljningen.
Eleven väljer och använder ekonomiskt och miljömässigt hållbara arbetsmetoder och arbetar i enlighet med lagar och andra bestämmelser inom området.
Betyget D
Elevens kunskaper bedöms sammantaget vara mellan C och E.
Betyget C
Eleven redogör utförligt för lantbruksdjurs anatomi och fysiologi. Eleven beskriver utförligt olika djursjukdomar och föreslår med säkerhet förebyggande åtgärder mot ohälsa och produktionsstörningar. Eleven redogör utförligt för lantbruksdjurs reproduktion och hur avelsarbete går till.
Eleven observerar lantbruksdjur och beskriver med säkerhet djurens utveckling, exteriör och beteende i olika stall och utemiljöer.
Eleven hanterar och sköter med gott handlag lantbruksdjur på ett etiskt och säkert sätt. Eleven använder hållbara och säkra arbetsmetoder och beskriver samband mellan resursanvändning och hållbar utveckling.
Eleven kontrollerar samt använder med gott handlag förekommande teknisk utrustning.
Eleven hanterar med säkerhet produkter från lantbruksdjur med hänsyn till produktkvalitet, smittspridning och livsmedelssäkerhet. Eleven drar välgrundade slutsatser om produktkvalitetens betydelse för det ekonomiska resultatet och försäljningen.
Eleven väljer och använder ekonomiskt och miljömässigt hållbara arbetsmetoder och arbetar i enlighet med lagar och andra bestämmelser inom området.
Betyget B
Elevens kunskaper bedöms sammantaget vara mellan A och C.
Betyget A
Eleven redogör utförligt och nyanserat för lantbruksdjurs anatomi och fysiologi. Eleven beskriver utförligt och nyanserat olika djursjukdomar och föreslår med god säkerhet förebyggande åtgärder mot ohälsa och produktionsstörningar. Eleven redogör utförligt och nyanserat för lantbruksdjurs reproduktion och hur avelsarbete går till.
Eleven observerar lantbruksdjur och beskriver med god säkerhet djurens utveckling, exteriör och beteende i olika stall och utemiljöer.
Eleven hanterar och sköter med mycket gott handlag lantbruksdjur på ett etiskt och säkert sätt. Eleven använder hållbara och säkra arbetsmetoder och beskriver samband mellan resursanvändning och hållbar utveckling.
Eleven kontrollerar samt använder med mycket gott handlag förekommande teknisk utrustning.
Eleven hanterar med god säkerhet produkter från lantbruksdjur med hänsyn till produktkvalitet, smittspridning och livsmedelssäkerhet. Eleven drar välgrundade och nyanserade slutsatser om produktkvalitetens betydelse för det ekonomiska resultatet och försäljningen.
Eleven väljer och använder ekonomiskt och miljömässigt hållbara arbetsmetoder och arbetar i enlighet med lagar och andra bestämmelser inom området.