Undervisningen i ämnet konditori på nivå 2 ska behandla följande centrala innehåll:
- Arbetsprocessen vid tillverkning av konditoriprodukter.
- Planering och organisering vid vanligt förekommande konditoriarbete.
- Etiska, miljömässiga och ekonomiska val i arbetet.
- Prisbestämning och vanligt förekommande ekonomiska kalkyler.
- Vanligt förekommande receptberäkningar.
- Tillverkning av konditoriprodukter med hänsyn till smak och utseende samt med utgångspunkt i trend och tradition.
- Tillverkning av olika sorters tårtor och bakelser, däribland klassiska och avancerade.
- Tillverkning av olika sorters klassiska och moderna kakor, däribland kondisbitar och andra finare kakor.
- Simultant arbete med flera moment och metoder.
- Hantering av redskap, maskiner och annan utrustning.
- Lagar och andra bestämmelser inom området, däribland livsmedelslagstiftning med tonvikt på hygien och hygienrutiner.
- Säkerhet och ergonomi i arbetet.
- Samarbete och kommunikation vid konditoriarbete.
- Bemötande i olika situationer.