Undervisningen i ämnet styckning på nivå 2 ska behandla följande centrala innehåll:
- Anatomi med betoning på gris, lamm, nöt och kalv.
- Styckningsdetaljernas och de olika sorteringarnas användningsområden vid förädling och tillagning.
- Styckningskvalitet och normer för styckningsdetaljer.
- Planering och organisering av arbetet. Etiska, miljömässiga och ekonomiska val i arbetet.
- Styckningskalkyler.
- Viktiga hållbarhetsaspekter i yrket.
- Styckning, nedskärning och sortering av gris, lamm, nöt och kalv, till exempel i styckningslokal, slakteri eller gårdsbutik.
- Metoder och tekniker vid hängande och liggande styckning.
- Hantering och förvaring av råvaror.
- Val och vård av utrustning.
- Förpackningsmaterial, paketering och märkning av produkter.
- Lagar och andra bestämmelser inom området, däribland livsmedelslagen.
- Ergonomiska och säkra arbetssätt.
- Hygienrutiner och egenkontroll.
- Samarbete och kommunikation i arbetet.