Undervisningen i ämnet servering på nivå 2 ska behandla följande centrala innehåll:
- Förberedelse inför servering, däribland iordningställande av matsal anpassat till olika serveringssätt.
- Mat- och dryckesmenyers uppbyggnad.
- Utformning av enklare menyer, till exempel efter säsong eller tillgång på råvaror.
- Anpassning av måltid till allergier och önskemål om specialkost och andra kostval.
- Etiska och miljömässiga frågor som rör mat och dryck.
- Servering av mat samt av kalla och varma drycker.
- Vanliga dukningar och dekorationer.
- Vanligt förekommande kassahantering och betalningsmoment.
- Gästbemötande. Hur mat och dryck kan presenteras på ett säljande sätt.
- Samarbete och kommunikation i arbetet.
- Lagar och andra bestämmelser inom området, däribland arbetsmiljölagen och alkohollagen.
- Säkerhet och ergonomi i arbetet.
- Vanliga kalla och varma drycker, deras karaktär, tillverkning och användning.